S-a pierdut un copil minunat

Îți amintești când erai copil și credeai că totul este posibil? Te entuziasmai atât de tare cu privire la unele lucruri mărunte care în ochii unui adult erau doar nimicuri.
Credeai că poţi fi și tu o Cenușereasă sau Albă ca Zăpada și visai la Prințul tău ce urma să te descopere sau să te salveze. Credeai că poţi zbura ca Batman, sări din copac în copac ca Tarzan, vorbi cu animalele ca Mowgli.
De fapt credeai că poţi face orice, oricând, oricum.  

Ce s-a întâmplat între timp cu tine?

De ce ai ajuns astăzi o persoană care se îndoieşte adesea de propriile-i puteri?
Ce s-a întâmplat cu copilul din tine?
 
  Indiferent ce vârstă ai avea, în tine există un copil care are nevoie de iubire și de acceptare. Dacă ești femeie, indiferent cât de independentă și de succes ai devenit, ai în tine o fetiță fragilă care are nevoie de ajutor.
Dacă ești bărbat, oricât de încrezător și remarcabil ai fi, ai în tine un băiețel care vrea căldură și afecțiune.
Folosește-te de oglindă! Privește dincolo de adultul care îți zâmbește sau se încruntă la tine! Iți vezi copilul interior? Este fericit? Are ceva să-ți spună?
Tu ai în conștiință amintirile de la orice vârstă a copilăriei. Îți amintești momente când ceva nu mergea bine și credeai că e vina ta?
Când suntem copii dezvoltăm ideea că, dacă ne vom descurca bine, părinții ne vor iubi mai mult și nu ne vor pedepsi.
Deseori, până împinim 5 ani, devenim derutați deoarece credem că e ceva în neregulă cu noi. Părintele care există în noi îl critică și îl mustră pe copilul interior.
Ascultă pentru câteva clipe dialogul tău interior. Auzi cumva acele mustrări? Auzi părintele interior spunându-i copilului din tine că greșește sau că nu e destul de bun?
Când se întâmplă așa în interiorul tău izbucnește conflictul. Incepi să te critici așa cum te criticau părinții tăi, poate chiar îi auzi rostind: ”Ești prost! ”Nu ești bun de nimic!” ”Nu ești în stare să faci ce trebuie!” Dacă faci un obicei din asta pierzi legătura cu acel minunat copil interior care are nevoie de iubire.

Viața pe care o trăiești este cel mai minunat dar pe care l-ai primit. Ești un învingător încă de când ai câștigat lupta acerbă ce s-a dat în momentul conceperii tale.

TU ești un om unic, minunat și poți face orice îți propui!

Nimeni nu îți poate pune bariere în afară de tine însuți. Nimeni nu poate alege în locul tău. Așa că te provoc să-ți redobândești încrederea în puterea ta interioară și asta se va întâmpla doar dacă asculți copilul interior.
El știe mai bine ce nevoi ai în această viață deoarece este mai inteligent și mai vizionar decât adultul care ai devenit între timp.

Copilul tău interior este MAGIC!

Adultul și copilul din tine au nevoie să dezvolte o relație plină de iubire. Răspunde-ți la întrebarea: ”Cum pot fi alături de copilul din mine?” Asigură-l că, orice s-ar întâmpla, nu îl vei mai abandona și nu vei mai fugi niciodată! Că vei fi acolo conștient și îl vei iubi.
Cum începe această iubire? Asigură-te că citești continuarea!

Nu rata articolele următoare pentru că nu se știe care îți va veni ca o mănușă!

[newsletter_form type=”minimal”]

Contact:  0744763973

viorisbioland@gmail.com

http/:vioris.ro    fb   instagram

4 thoughts on “S-a pierdut un copil minunat”

    1. Viorica Bota

      Multumesc pentru apreciere. Voi scrie o continuare. Imparte cu prietenii si mai multi copii minunati vor fi gasiti!

  1. Superb articol! Este un indemn perfect de a lasa lucrurile sa decurga natural si a ne conecta la copilasul uitat din inima noastra.?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *