Cele 13 obiceiuri pentru fericire le întâlnești de la oameni spirituali la neurologi, de la milionari în valută la măturători de stradă, acțiuni care paracticate cu consecvență, le aduc mai multă fericire.
Azi, în episodul 3, vom vedea despre valorizare.
Cuprins
13 Obiceiuri pentru fericire – Valorizarea
1. Ce este valorizarea?
Recunoștința este o energie receptivă. Vă antrenează inima. Simțiți sau exprimați recunoștința după ce vi se întâmplă ceva placut. Valorizarea este o energie dinamică, vă antrenează mintea, este proactivă. Atunci când valorizați ceva sau pe cineva, vă folosiți mintea în mod activ pentru a vă gândi la asta, pentru a vă da seama de ce contează și ce semnificație are pentru voi.
2. Cum valorizezi?
Viața e un tărâm cu lucruri bune și rele. Când privești în jur poți ușor să fii prins în capcana răutăților și nenorocirilor din întreaga lume. E război, e inflație, corupție, dezastre naturale și crime. Dacă cultivi obiceiul de a te focusa pe aceste lucruri negative vei dezvolta tensiune, stres, depresie și nefericire în foarte scurt timp.
Când încerci să afli ce este mai bun într-un om, valorizezi. Când treci printr-o situație sau eveniment neprevăzut și înveți o lecție, valorizezi. Când cauți partea pozitivă într-o întâmplare, valorizezi. Atunci când te uiți la umanitate ca să descoperi talente, abilități, capodobere, realizări, vestigii valorizezi.
Suntem conștienți că sunt tragedii, lucruri rele, pierderea celor dragi, pe unele suntem nevoiți să le înfruntăm personal. Dar dacă ne facem obiceiul de a caută, a găsi și a valoriza tot ce este bun și pozitiv în orice aspect din viață atunci vom fi fericiți.
De mare ajutor în conectarea cu sinele interior și obținerea fericirii este și noul remediu inteligent „Happy”. Il poți găsi aici: https://ro.aplgo.com/ro/acumullitsa/hpy/
Valorizarea aduce fericirea
„Intr-o zi, un bătrânel în vârstă de 92 de ani, mic de statură și foarte prezentabil, vădit preocupat de aspectul sau exterior, a intrat într-o casă de bătrâni.
Soția sa murise de curând, la varsta de 70 de ani, iar el fusese nevoit să plece din casă.
După câteva ore de așteptare în holul casei de bătrâni, el a zâmbit cu blândețe când i s-a spus că încaperea în care urma să locuiască era pregătită.
In timp ce mergea încetișor către lift, sprijinindu-se în baston, eu am început să-i descriu cum arata camera lui, vorbindu-i și despre draperia de la geam.
-Imi place foarte mult – mi-a spus el, cu entuziasmul unui băiețel de 8 ani, care tocmai primise în dar un cățeluș.
-Domnule, dar încă nu ați văzut camera. Mai așteptați o clipă, aproape am ajuns.
-Nu are nicio importanță cum arata camera – a raspuns el. Fericirea e o stare pe care am ales-o în mod aprioric.
Nu de mobilier sau de modul în care este decorat spațiul depinde faptul că îmi place sau nu camera, ci mai degrabă modul în care am hotărât eu să o percep. Am decis deja în mintea mea că îmi place camera în care voi locui aici. Este o decizie pe care o iau în fiecare zi, când mă trezesc.
Am posibilitatea de a alege. Imi pot petrece ziua în pat, enumerând toate problemele pe care le am cu anumite părți ale corpului meu care nu mai funcționează prea bine sau mă pot trezi mulțumindu-i Cerului pentru acele părți din mine care încă mai funcționează normal.
Fiecare zi este un dar si, câtă vreme îmi pot deschide ochii, mă voi concentra asupra noii zile și asupra tuturor amintirilor fericite pe care le-am creat în viața mea.
Bătrânețea seamană cu un cont bancar. La apusul vieții, retragi din contul tău ceea ce ai depozitat de-a lungul vieții. Așadar, sfatul pe care l-aș da fiecarui om este să depoziteze cât mai multă fericire.”
Sunt sigură că veți trage foloase de pe urma acestei experiențe și că veți căuta ce e mai bun în oameni, momente, situații. Fericirea e o alegere pe care o poți face zilnic! Just do it!