Durerea ta de unde vine?

Ai și tu dureri în corp? Prea mulți dintre noi trăim cu durerea. Este ea o parte importantă sau neglijabilă din viața ta?

DE unde vine durerea și ce încearcă să-ți spună ea?

Fiind o manifestare a instabilității mentale și fizice este evident că durerea poate afecta atât corpul cât și mintea.

Într-o zi două fetițe se jucau. La un moment dat prima a ridicat mâna și s-a prefăcut că o lovește pe cealaltă. Înainte să o atingă, fetița a strigat: ”Au!” Prima a privit-o uimită: ”De ce ai țipat că nici nu te-am atins?”. Cea de-a doua a zis: ”Știam că o să mă doară”.

durerea poate apărea și din joacă!

Durerea poate îmbrăca numeroase forme: un deget lovit (auch dacă e cel mic de la picior!), un junghi, o julitură, congestie, frică, insomnie, picior amorțit, măsea…. Ascultă-ți durerea pentru că ea are să-ți transmită ceva. Corpul, ca orice altceva, este o oglindă a gândurilor interioare. El ne vorbește în permanență. Trebuie doar ascultat. Celulele corpului reacționează la toate gândurile și cuvintele noastre. Prin durere corpul ne atrage atenția că are un mesaj pentru noi și pentru viața noastră. Dacă tu fugi tot timpul la sertarul cu medicamente sau la farmacie îi spui corpului tău: ”Taci! Nu vreau să te ascult!” Probabil că pastila va liniști pe moment lucrurile, dar mesajele vor continua să vină.

Imaginează-ți că îi spui ceva important celui mai bun prieten, dar el nu te ascultă. Încerci să repeți mai tare și mai apăsat. Poate te ignoră cu un ”fii serios, nu e chiar așa”. Probabil te simți rănit și chiar neiubit. Fie vei insista, fie te vei închide în tine! Ei bine, corpul tău e acel prieten loial care insistă fiindcă te iubește. E uimitor și aspiră întotdeauna la o sănătate optimă, indiferent cât de mult îl ignori tu. Dar dacă abuzezi de corpul tău cu mâncare și gânduri nesănătoase, atunci, îți sabotezi propriul prieten și contribui la propria durere.

Din păcate, unii oameni vor să fie bolnavi. În societatea actuală, mulți au făcut din durere și boli metode de a evita responsabilitatea sau situațiile neplăcute. Cine nu știe să spună ”NU” inventează o boală care să o facă în locul lui.

Boala și durerea au devenit mijloace prin care se obține atenție, odihnă, compasiune sau cineva se poate simți mai iubit. Dar la un moment dat, tot trebuie să-ți asculți prietenul (corpul) oricât ai amâna! Corpul vrea să fie sănătos! Fii partenerul lui. Când descoperi tiparul mental din spatele bolii și al durerii, ai ocazia să îl schimbi și astfel îți schimbi starea.

Prin boală, corpul ne transmite că avem o idee falsă în conștiință. Ne spune că o convingere, un cuvânt, o acțiune sau un gând ne dăunează.

Vrei să devii atent și să te eliberezi de ceea ce a cauzat durerea ta? Te invit să te programezi la o ședință de consiliere gratuită, accesând butonul de mai jos:

Până ne vom auzi repetă cu convingere: ”Îmi iubesc corpul minunat și sunt dispus/ă să-l ascult!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *