Află cum să faci din 2023 un an remarcabil, de neuitat!

2023 un an remarcabil

Îți dorești să faci din 2023 un an remarcabil, de neuitat, în care visurile tale prind contur și în care decizi cine vrei tu să fii în viața ta? Știi cum poți să ajungi acolo aliniat la valorile tale?

Nu îți va fi deloc greu dacă ai clar în minte valorile în care crezi, setezi obiectivele SMART şi faci un plan cu ce activităţi au legătură directă cu îndeplinirea lor.

Ce diferenţă există între valori şi obiective?

Aceeași precum cea dintre principii și legi.  La fel ca principiile, valorile au un caracter permanent și sunt general valabile. Pe de altă parte, legile pot fi temporare și cu caracter restrâns de aplicabilitate, la fel ca obiectivele, odată atinse, pot fi considerate un capitol încheiat.

Valorile

Pentru început, stabilește-ți clar valorile. Aşterne pe hârtie lucruri pe care oamenii le consideră valori, de exemplu: familia, prietenia, munca, instruirea, succesul, înfăţişarea, banii, fericirea, căsnicia, actele de bunătate, sănătatea, religia. Apoi întrebă-te: „Care dintre aceste valori sunt cele mai importante pentru mine?“.

Obiectivele care fac din 2023 un an remarcabil

 Nu te compara cu alţii

Eşti o persoană unică. Nu mai există nimeni ca tine. Un proverb african spune în termeni foarte simpli: „Nu toate degetele sunt la fel de lungi“. Ar fi o greşeală să compari un deget cu altul. Cu toate acestea, dacă ai tendinţa să te compari cu alţii, precum fac majoritatea oamenilor, asta îți poate răpi sentimentul de satisfacţie.

Stabileşte-ţi obiective care pleacă de le realitatea ta

Ai vrea să petreci mai mult timp de calitate cu familia, măcar o oră pe zi? Să găsești un loc de muncă pe măsura competențelor tale? Să-ți formezi un nou obicei sănătos? Să atragi prieteni care te susțin realmente în clipele grele? Să cultivi o anumită calitate? Să mergi în vacanţă într-un loc necunoscut? Să citești o carte pe săptămână sau să scrii tu una?

Important este să-ți setezi obiective SMART și să ai grijă să eviți greșelile menționate în articolul „Obiectivele sunt esențiale pentru ca viața ta să aibă sens!” Apoi asigură-te că obiectivele setate sunt compatibile cu valorile tale.

De exemplu, obiectivul de a-ți perfecționa modul de a face gogoși pufoase poate intra în contradicție cu o valoare de care depinde fericirea ta și a celor dragi ție: sănătatea!

Cum funcționează creierul în privința obiectivelor

Dr. Gail Matthews, profesor de psihologie la Universitatea Dominicană din California, a efectuat un studiu privind stabilirea și scrierea obiectivelor. 

Au fost implicați 267 de participanți și a constatat că persoanele care utilizau obiectivele scrise erau cu 42% mai predispuse să le atingă.

Succesul acestui proces de setare și clarificare al obiectivelor în scris  este direct corelat cu modul în care funcționează creierul nostru. Când scriem anumite  lucruri pe hârtie, activăm ambele emisfere ale creierului nostru, emisfera dreaptă imaginativă și emisfera stângă bazată pe logică. 

Vizualizarea

Mai mult decât atât, atunci când folosești și vizualizarea a ceea ce îți dorești cu bucuria, împlinirea și satisfacția din suflet, la nivelul creierului tău acestea s-au și întâmplat.

 Cum este posibil?

S-a studiat creierul uman prin RMN funcțional și s-a observat că pentru creier nu este nicio diferență între imaginație și realitate.

Deci dacă tu îți imaginezi cu toate simțurile cum te simți, cum te vezi, cum trăiești, ce auzi, ce miroși, trăind stilul de viață pe care ți-l dorești, pentru creierul tău aceasta este realitatea prezentă. Deci, poți spune că pentru câteva minute ai trăit acea viață.

Dar ceea ce îți va ține zilnic atenția focusată pe ceea ce vrei să trăiești aievea este Dream chart-ul pe care să-l pui ca background pe laptop, pe telefon, să-l printezi și să-l afișezi într-un loc strategic.

2023 un an remarcabil
Dream chart-ul meu

Planul de activități

 Dacă, de exemplu, ai obiectivul de a slăbi 10 kilograme în 2 luni, exerciţiile fizice reprezintă o activitate care va contribui la îndeplinirea lui. Sfaturile unui conslier personal și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt alte activități care merită să le incluzi.

E adevărat, vor exista şi obstacole. Deşi par inutile, unele sarcini sunt totuşi necesare. S-ar mai putea ivi urgenţe şi situaţii neaşteptate care îți pot da peste cap planificarea Fii dispus să găsești soluții, perseverează și nu renunța niciodată!

Numai așa vei face din 2023 un an remarcabil, de neuitat, în care visurile tale devin realitate și în care decizi cine vrei tu să fii în viața ta, aliniat la valorile tale!

tel: 0744763973

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *