13 Obiceiuri pentru fericire

Oamenii fericiți au anumite obiceiuri, indiferent de nivelul lor de trai.

Cele 13 obiceiuri pentru fericire le întâlnești de la oameni spirituali la neurologi, de la milionari în valută la măturători de stradă, ,acțiuni care paracticate cu consecvență, le aduc mai multă fericire.

Prin urmare, voi vorbi pe rând despre cele 13 obiceiuri pentru fericire. Mi-am propus o serie de live-uri pe face book, în zilele de weekend, în care să detaliez fiecare dintre aceste obiceiuri pentru fericire.

Primul obicei: Fii recunoscător

„În viața noastră de zi cu zi trebuie să ne dăm seama că nu fericirea ne face recunoscători, ci recunoștința ne face fericiți.” (Albert Clarke)

13 Obiceiuri pentru fericire – Ziua 1

Recunoştinţa ar trebui să fie lentila prin care să privim întotdeauna lumea. Dacă vom privi prin această lentilă numai la planul material, vom aştepta întotdeauna ca lucrurile din exterior să ne spună cum trebuie să ne simţim în interior. Vom fi recunoscători numai atunci când totul va funcţiona potrivit dorinţelor, nevoilor şi aşteptărilor noastre. Vom reduce astfel mulţumirile noastre către Dumnezeu, diminuând lumina propriei noastre treziri spirituale şi limitându-ne doar la ceea ce dorim să avem, în loc să dăm atenţie la ceea ce suntem.

In plus este o iluzie să crezi că te va face fericit ceva ce nu ai, în timp ce nu ești capabil să prețuiești ceea ce ai în prezent și oamenii ce te înconjoară acum.

Cum ne ajută recunoștința să fim fericiți?

1. Ne ajută să ne transformăm perspectiva asupra vieţii

Aproape toate fiinţele umane au tendinţa de a lăsa lucrurile rele care li se întâmplă în viaţă să le umple mintea, fără a mai lăsa loc şi pentru cele bune. Adeseori este suficient să ni se întâmple un singur lucru rău, pentru ca noi să ne lăsăm acaparaţi de el şi să devenim chiar disperaţi, indiferent de câte alte lucruri bune există sau apar în viaţa noastră la acel moment.

Prin practicarea zilnică a recunoştinţei pentru tot ceea ce primim în fiecare zi de la viaţă, vom începe să inversăm acest proces nesănătos şi aducător de tensiune şi suferinţă şi să câştigăm o perspectivă nouă, mai optimistă şi mai fericită asupra vieţii.

2. Ne ridică deasupra suişurilor şi coborâşurilor vieţii

Cu cât ne vom dezvolta mai mult capacitatea de a fi recunoscători, cu atât mai mult vom începe să simţim recunoştinţă, chiar şi atunci când vom avea parte de situaţii neplăcute în viaţa noastră, deoarece vom ajunge să înţelegem că lucrurile bune, la fel ca şi cele rele, nu sunt altceva decât experienţe necesare transformării noastre, care ne fac întotdeauna mai puternici şi mai înţelepţi. Adoptând această atitudine, vom putea avea mai mereu o stare de pace interioară, de mulţumire şi de înţelegere, de calm şi de seninătate, indiferent de circumstanţele exterioare trecătoare şi mereu schimbătoare care vor apărea în viaţa noastră.

3. Trezeşte o parte mai elevată din fiinţa noastră

Recunoştinţa este o stare ce izvorăşte din inimă, locul acela din mijlocul pieptului în care simţim vie esenţa fiinţei noastre. De aceea, atunci când practicăm în mod conştient recunoştinţa, simţim cum o parte tainică a fiinţei noastre se trezeşte, facilitându-ne accesul la profunzimile mai elevate şi mai nobile ale sufletului nostru, făcându-ne mai buni, mai iubitori, mai grijulii faţă de ceilalţi şi faţă de noi înşine. Ne deschide inima, ajutându-ne să ieşim din cochilia egoistă a intereselor proprii şi să îmbrăţişăm viaţa, trăind astfel în mod deplin tot ceeea ce ea ne dăruieşte.

Când practicăm recunoștința, undele cerebrale se sincronizează cu bătăile inimii, iar efectul este intrarea în acea stare de beatitudine care devine FERICIRE.

Vă invit să integrați în viața voastră acest obicei pentru fericire: recunoștința și apoi să împărtășiți experiența ca să inspirați și alți oameni.

Seria ”13 Obiceiuri pentru fericire” va continua cu un articol în care vă voi prezenta două exerciții menite să ajute la dobândirea obiceiului de a fi recunoscător.

3 thoughts on “13 Obiceiuri pentru fericire”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *