13 Obiceiuri pentru fericire – episodul 2

Cele 13 obiceiuri pentru fericire le întâlnești de la oameni spirituali la neurologi, de la milionari în valută la măturători de stradă, acțiuni care paracticate cu consecvență, le aduc mai multă fericire.

Azi, în ziua a doua, vom vedea două exerciții practice pentru recunoștință.

Episodul 2 – Exerciții practice pentru recunoștință

„Să simţi recunoştinţă şi să nu o manifeşti este ca şi cum ai împacheta un cadou şi nu l-ai oferi în dar.” (William Arthur Ward)

1. Primul exercițiu pentru recunoștință


Există multe modalităţi de a pune în practică recunoştinţa. Ceea ce este însă important este ca ele să fie practicate în fiecare zi, astfel încât aceasta să devină pentru noi un bun obicei.

Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, este momentul cel mai potrivit pentru practicarea recunoştinţei, deoarece atunci este cel mai puţin probabil să fim deranjaţi şi nu am apucat încă să ne umplem mintea cu toate treburile pe care le vom avea de făcut în ziua respectivă. Avantajul este că, procedând astfel, întreaga noastră zi va fi încărcată de energia minunată a stării de recunoştinţă pe care am evocat-o de dimineaţă. Iar recunoştinţa noastră va atrage la rândul ei recunoştinţa altora. Iată o modalitate practică extrem de simplă, minunată şi foarte eficientă de a face mai bună lumea în care trăim.

13 Obiceiuri pentru fericire – Exerciții practice pentru recunoștință

Concret scrieți pe hârtie 10 motive pentru care sunteți recunoscători.

Mereu faptul că ești în viață, că ai cele necesare vieții, că ai o familie iubitoare, un loc de muncă sau sănătate vor figura pe prima listă.

In dimineața următoare scrieți 9 motive din ziua 1 și înlocuiți al 10-lea cu unul nou. Continuați așa zi de zi, eliminând câte 1 motiv din prima listă și adăugând altul nou. In ziua a 11 veți avea 2 liste complet diferite, adică 20 de motive de recunoștință. Continuând procedeul în ziua 22 aveți 3 liste deci 30 de motive de recunoștință.

2. Al doilea exercițiu pentru recunoștință

Vreau să-ți spun și ție cum să-ți aduni recunoștința într-un singur loc!

În primul rând, trebuie să-ți promiți că vei face acest exercițiu în fiecare seară! Indiferent de cât de mult a plouat pe strada ta în ziua respectivă, indiferent dacă-i soare la tine în cartier sau în suflet! Logistic vorbind, ai nevoie de 2 lucruri:

  • un borcan destul de mare
  • hârtie (poți folosi un post-it colorat, să vezi cum arată recunoștința ta după o săptămână!)

Acum, te rog să începi să practici recunoștința la borcan!

În fiecare seară, înainte de culcare, notează pe un bilețel din ăla colorat, un singur motiv pentru care ești recunoscător! Un singur lucru bun care ți s-a întâmplat pe parcursul zilei
Poate o colegă ți-a adus o cafea, ai putut să tragi cu ochiul în cartea unui străin din sala de așteptare sau în autobuz și așa ai descoperit o carte nouă sau poate că te-a sunat mama ta, copilul din străinatate sau un prieten foarte drag.  Poate că soțul sau iubitul, soția sau bunica ți-a făcut un compliment sau faptul că rochia din studenție încă te mai încape!

Exercițiu pentru recunoștință

Că ai fost inspirat și ți-ai luat umbrela, că te-ai organizat și ai terminat niște activități restante sau poate … chiar așa… că ai primit un pupic de la copilul tău!

Nu știu, orice motiv, oricât de mic și de neînsemnat ar fi! Scrie-l pe bilețel, zâmbește și bagă-l în borcan!

Este cel mai simplu și la îndemână exercițiu de recunoștință! Îți promit că, într-o seară, vei avea nevoie să scrii mai multe bilețele! Sunt convinsă că, peste câteva luni, îți vei privi fericit/ă  borcanul plin cu recunoștință.

Când borcanul se umple, pune-l în cămară! Fă loc pentru „dulceța” recunoștinței! Peste timp deschide câte un borcan cu copiii tăi sau cu nepoții… sau chiar numai cu tine și pentru tine…. Va fi o terapie pentru suflet cum nu poți intui acum!

Dacă vrei să te implici în susținerea copiilor abuzați sau a persoanelor cu situație precară aici găsești Asociația Filantropică Dr. Mânzat, condusă de către d-na Monica Buzași.

Mereu pregătită să ofer suport prin consiliere. Intreabă-mă de pachetele promoționale!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *